Debatten kring plus size kläder

I Sverige idag är det en stor debatt kring plus size kläder och hur dess presenteras och säljs.

Vad är plus size kläder?

Frågan är inte så svår som man kan tro. Plus size kläder är nämligen kläder som finns i större storlek. Det är således kläder som är över storlek 46 och är helt normala kläder och ska i princip gå att hitta i den vanliga delen av butiken.

Debattens kärna

Det debatten handlar om är om det behövs en specifik avdelning för plus size och varför man måste sätta stämpeln “plus size kläder”. Många större personer vill nämligen inte känna att de är udda genom att gå in i en speciell avdelning föplus size kläderr att köpa de större kläderna. Det är förståligt att personer vill kunna köpa vilka kläder som helst i den storlek som önskas.

Man kan anse att det är lite konstigt att plus size kläder idag inte säljs bland alla de andra kläderna utan har en speciell avdelning i klädaffären. Det är helt normala kläder och borde således säljas som sådana och stämpeln plus size skulle kunna tas bort helt och hållet.

Många som använder plus size kläder tycker också att utbudet av större kläder är väldigt annorlunda än de andra, både i hur de presenteras och hur de ser ut. Tanken är att det ska vara samma kläder som kan hittas i mindre storlek men oftast är så inte fallet och det retar upp många. Butikerna väljer också hur de ska skylta kläder och ofta syns inte plus size kläder eller så är de på en normal docka och då är det missvisande.

Hur debatten kommer se ut och om den kommer ha någon effekt är svårt att säga. Det är ett väldigt hett ämne och det finns en risk att debatten fortsätter utan att något direkt kommer att hända. En sak är säker är i alla fall att idag är debatten kring plus size kläder väldigt aktuell.