Smått och stort i Staffanstorp

Smått och stort var en trevlig och mysig liten klädesbutik för kvinnor på bråhögsplatsen 5 i Staffanstorp, en liten ort i Skåne, nordost om Malmö. Med ett stort och varierande utbud av trendiga damkläder av hög kvalitet, designade i Danmark, och prisklasser för alsmått och stortlas plånböcker, så växte Smått och stort till att bli ett väldigt populärt alternativ för kvinnor och deras intresse för shopping. Det danska utbudet innehöll kläder från bland annat ZIZZI, Zhenzi, Ze-Ze och DNY men Smått och stort erbjöd även smycken från Snö of Sweden och franska och italienska handväskor samt andra modekläder såsom festklämningar och aftonklänningar. I det franska sortimentet ingick produkter från Eternel, Gallantry och Alyson.

Smått och stort gav alla nya kunder i butiken en sorts nybörjarrabatt på 15%. De erbjöd även ett stort urval av kläder både i den fysiska butiken men även i deras webbutik smattochstort.se, för både barn och kvinnor. Öppettiderna för butiken varierade något under åren. Oftast var det stängt på söndagar men ibland även på måndagar. Under en period höll de öppet 10-18 tisdag till fredag och under en annan höll de öppet 10-17 måndag till fredag.

Smått och stort upphör

Smått och stort öppnades under hösten år 2009 som ett familjeföretag av Bill och Misbah. Två företagsamma medborgare i Staffanstorp som förutom att driva butiken höll visningar, drev en aktiv Facebooksida med många positiva recensioner, skrev en blogg och hade ett Instagram-konto för butiken. Till mångas Staffanstorpsbors besvikelse så upphörde butiken tyvärr under hösten år 2015. Bill och Misbah avslutade dock med att ge sina kunder en väldigt trevlig rabatt på 80% på alla produkter innan de stängde ner butiken permanent. Numera får kvinnorna i Staffanstorp nöja sig med att shoppa sina damkläder i andra butiker i Staffanstorp eller i butiker i närliggande områden så som Lund och Malmö.